dijous, 28 de maig del 2009

L’escoltisme mallorquí i la FBDAS netejaran el litoral de Son Real


El Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Escoltes i Guies de Mallorca i la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques s’han coordinat per promoure i participar conjuntament al projecte “Clean Up The Med”, reconegut per la Comissió Europea i pel Programa Ambiental de Nacions Unides i que organitza Legambiente, ONG de defensa ambiental Italiana.

El projecte “Netegem la Mediterrània” va néixer al 1985 i des de llavors es fa simultàniament al llarg de tot el Mediterrani el darrer cap de setmana de maig amb l’objectiu d’educar als ciutadans sobre els problemes de contaminació del mar comú i promoure la cooperació, solidaritat i pau entre el països de la mediterrània.

Enguany compta amb associacions participants de: Croàcia, Algèria, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Macedònia, Malta, Mauritània, Marroc, Palestina, Portugal, Sèrbia, Eslovènia, Tunísia, Turquia i Espanya.

I l’escoltisme mallorquí ha treballat conjuntament per coordinar els prop de 400 infants i joves que participaran el proper 31 de maig, a partir de les 10′30h a la neteja del litoral de Son Real tant des de terra com des del mar amb la col·laboració dels voluntaris de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques.

La unitat de Rangers i Esplet de l’AEG Soca-Arrel hi participarà juntament amb unitats i/o Agrupaments de Palma, de Santa Margalida i de Sa Pobla.

Es tracta d’una zona amb un gran valor mediambiental i per tal de protegir el fràgil cordó dunar es faran petits grups repartits entre el que és el Torrent de Son Bauló fins el Torrent de Son Real cobrint així una extensió de prop de 4 Km de costa.

Els treballs de neteja es complementaran amb activitats d’educació ambiental dirigides pels educadors escoltes per als participants, sent també un objectiu específic ampliar els coneixements que tenen sobre les platges i la pràctica de la seva neteja dins de la seva formació mediambiental.